Omgeving

Porlezza is een pittoresk dorpje gelegen aan het meer van Lugano. Je vindt er een gezellige boulevard, verschillende gezellige winkeltjes en terrasjes. Ook is er op zaterdag een weekmarkt en dinsdagavond een markt op de boulevard. Het meer van Lugano ligt tussen het Comomeer en het Lago Maggiore en is de kleinste van de drie grote meren in het gebied. Het meer is goed in een dag te rijden met de auto. De omgeving heeft veel te bieden voor fietsers, mountainbikers, motorrijders, watersporters, wandelaars en zonaanbidders. Maar ook shoppen in Milaan behoort tot de mogelijkheden.

IMG_2402.JPG

Locatie

In de zuidelijke Alpen ligt het meer van Lugano, in de Noord Italiaanse regio Lombardije. Het meer ligt op de grens van Zwitserland en Italië, waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen en waar het water kristalhelder is. Porlezza is gelegen op 975 km van Utrecht en met de auto uitstekend te bereiken. Het klimaat aan het meer van Lugano is zeer zacht, waardoor het ook in het voor- en naseizoen goed toeven is in dit gebied.

 

Bezienswaardigheden

 

Chocolate heaven

Het chocolademuseum Alprose in Caslano laat de geschiedenis en de belangrijkste fasen van de chocoladeproductie zien. Van de oorsprong van de cacao, het transport naar de chocoladefabrieken tot het eindproduct.


In de wolken

Het bergdorpje Monte Bre, vlak bij Lugano, is te bereiken met de auto of met een treintje. Het uitzicht vanaf Monte Bre is prachtig en er zijn mooie wandelroutes.

De Monte Sighignola is een berg gelegen tussen het Como- en Luganomeer. De berg is 1302 meter hoog en de weg naar de top is een prachtige uitdaging. Als u Sighignola in uw Tomtom invoert wijst deze u over de smalle wegen naar boven. Eenmaal boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht over het Luganomeer en Zwitserland.


Shoppen

Outlet Fox Town is een overdekt winkelcentrum in Mendrisio. Hier kunt u voordelig designerkleding en kleding/artikelen van sportmerken kopen. 


Grootste markt van Italië

In Luino aan het Lago Maggiore vindt u iedere woensdag de grootste markt van Italië. De markt bevat zo’n 400 kramen.

Idyllisch Morcote

Morcote is een klein dorpje op een schiereiland 10 km ten zuiden van Lugano, bereikbaar per boot en per auto. In het dorpje staat een mooi kerkje met een prachtige bijbehorende begraafplaats die zeker het bezoeken waard is. Het dorpje heeft ook een leuke boulevard met gezellige winkeltjes.


Como citytrip

De stad Como kunt u op meerdere manieren bezoeken, per auto of per boot. Vanuit Menaggio vertrekken er diverse afvaarten. Zo is er een dagtrip naar Como, een twee uur durende boottocht die u direct naar het centrum van Como brengt en later in de middag weer terug. U passeert onderweg diverse leuke plaatsjes en geniet van schitterende uitzichten.


Bruisend Milaan

De bruisende stad Milaan is een stad van wereldallure en staat erg bekend om haar winkelstraten. Voor de voetballiefhebber is het vast leuk om een kijkje te nemen in het San Siro stadion van AC Milan en Inter Milan.

 

Leuk voor de kinderen

  • In Melide ligt "Swissminiatur Melide". Met ruim 120 modellen, 25 keer verkleind en op 14.000 m2 toont Swissminiatur bij Melide de meest schilderachtige punten van Zwitserland; de steden, dorpen, monumenten en vervoermiddelen. Geopend van medio maart tot eind oktober.

  • Grote speeltuin in Cannobio, Lago Maggiore. Een van de attracties is een schaatsbaan! Bij slecht weer kan er onder twee grote overkappingen gespeeld worden. Er zijn stalletjes met versnaperingen en het park is de hele week open, in de zomer ook 's avonds. 

  • Groot openbaar park met speeltuin en miniatuur spoorweg in Schiranna, aan het Lago di Varese (tussen Lago di Lugano en Lago Maggiore). Vlakbij is een (gratis) zwembad. 

  • Al Maglio dierentuin, in Magliaso, vlakbij Ponte Tresa, aan het Lago di Lugano. Ruim 100 dieren uit de hele wereld. 

  • In de tuinen vlakbij Tempio Voltiano (in Como, aan het meer) kunnen kinderen heerlijk spelen. Er is een speeltuin, een draaimolen en een golfbaantje.

  • Attractiepark in Capriate (12 km van Bergamo) van 200.000 m2. Eén van de attracties is "Minitalia", een reproductie in het klein van de 170 beroemdste bezienswaardigheden van Italië, 13 bergruggen, 8 meren en rivieren. Tevens een miniatuur spoorbaan, een groot rad en nog veel meer.